Het drieluik Leraar: een professie met perspectief dat in februari verscheen geeft schoolleiders en leraren handvatten voor het vormgeven aan en ondersteunen van loopbaanontwikkeling in het onderwijs. Veel leraren, schoolleiders en HR-medewerkers hebben echter ook behoefte aan concrete instrumenten die hen daarbij kunnen helpen.

Daarom de oproep om instrumenten die momenteel binnen uw school gebruikt worden met ons te delen! Dit kan gaan om instrumenten die specifiek gericht zijn op leraren (bijvoorbeeld ten aanzien van loopbaanoriëntatie), voor leidinggevenden (bijvoorbeeld ten aanzien van loopbaanbegeleiding of -coaching) of voor HR-medewerkers bijvoorbeeld ten aanzien van de ontwikkeling van loopbaancompetenties bij leraren of het ontwikkelen van loopbaanbeleid).

Wij verzamelen de instrumenten en delen deze vervolgens via deze website met het veld. Ook hopen we zo inzicht te krijgen in welke instrumenten nog ontbreken, zodat deze mogelijk ontwikkeld kunnen worden. Heeft u dus een loopbaantool die ook voor anderen interessant kan zijn? Laat het ons weten! U kunt mailen naar Nienke Wirtz via nienkewirtz@vo-raad.nl.